Over mijn behandelingen:

Accupunctuur

Accupunctuur

Bij acupunctuur worden hele dunne, steriel naaldjes geplaatst op specifieke punten. Hiermee beinvloeden we de energie (Qi) die door het lichaam stroomt. Deze vitale lichaamsenergie stroomt door ee netwerk die we meridianen noemen. Deze meridianen voeden alle interne organen, spieren, pezen en andere weefsels. Door middel van acupunctuur kunnen we de Qi stroom in de meridianen reguleren en het lichaam weer in balans brengen.

Chinese kruiden

Chinese kruiden

Chinese kruiden spelen een belangrijke rol in de Chinese geneeskunde. Vooral in het behandelen van gynacologische en vruchtbaarheidsproblematiek zijjn ze bijna onmisbaar. Kruiden zijn instaat om heel specifiek energieen te voeden en stagnaties op te heffen. Elke kruideformule bestaat uit een samenstelling van verschillende kruiden. Geheel afhankelijk van de situatie en de klachten wordt een kruidenformule voor jou op maat gemaakt. Ik werk al jaren lang samen met Dragon Herbs. Een kruidenleverancier die veilige en kwalitatief hoogwaardige kruiden levert.

Voedingsadviezen

Voedingsadviezen

“let food be thy medicine and medicine be thy food” – Hippocrates
Veelal vragen cliënten mij; “kan ik zelf wat doen om mijn gezondheid te verbeteren?” Met behulp van voedingsadviezen probeer ik je handvaten te geven om zelf aan de slag te gaan. In mijn voedingsadviezen speelt de Chinese voedingsleer een belangrijke rol. Het belangrijkste uitgangspunt is een goedwerkend spijsverteringssysteem (Maag en Milt energie). Alleen voeding die je goed kunt verteren kan optimaal worden opgenomen door het lichaam. Voeding hoort je lichaam te voeden, te verwarmen en je energie te geven. Samen met jou neem ik een kijkje naar je huidige voedingspatroon en wat je kunt veranderen om je energie en gezondheid te verbeteren.
Voedingsadviezen

Moxa

Moxatherapie kan een onderdeel zijn van de behandeling. Of deze wordt toegepast is afhankelijk van jou klachten. Moxa geeft een diepe, aangename warmte die doorgaans als zeer ontspannend wordt ervaren. Moxa wordt gemaakt van samengeperste blaadje van Chinees bijvoetskruid. Het kan op veel verschillende wijzen worden toegepast. Bijvoorbeeld door de moxa direct op te naald te branden. Of door middel van een moxastaaf kan een groter gebied zoals de onderrug of buik te verwarmt worden.

Kosten en vergoedingen

Voor een behandeling bij een acupuncturist heb je geen verwijzing nodig van een specialist of huisarts. Een acupunctuur behandeling valt niet onder het eigen risico maar de behandelingen worden wel (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Uiteraard is dit wel afhankelijk van polisvoorwaarden. Graag wil ik de kosten en de tijd die ik besteed aan administratie tot een minimum beperken. Daarom krijgt je na afloop van de behandeling de factuur per e-mail toegestuurd. Deze kun u vervolgens bij de zorgverzekeraar indienen. Ik wil je vragen om na de behandeling meteen per pin af te rekenen.

Tarieven

per 1-1-2020

  • Intake en eerste behandeling (60 min.) € 70,-
  • Vervolgbehandelingen (45 min.) € 58,-

NVA

Een overkoepelende organisatie van
acupuncturisten en acupunctuurstudenten
in Nederland.

nederlandse vereniging voor accupunctuur

Contact

Wesselernering 48
7544 JC Enschede
06 385 54 458
053 477 55 89
linda@chimed.nl

Copyright © 2019 Chimed