Gratis balansgids

Benieuwd hoe je zelf een bijdrage kan leveren aan het harmoniseren van je energiebalans? En hoe je daarmee jouw cyclus kunt verbeteren? In deze gids geef ik vijf praktische tips vanuit de Chinese geneeskunde. Deze gids is er voor iedere vrouw. Of je nu je hormoonbalans wilt verbeteren of je graag wilt voorbereiden op een zwangerschap.

Energiebalans

‘Where the mind goes, energy follows.’

Stress heeft invloed op je hormoonhuishouding en op de circulatie van energie (Qi). Hoe dat precies zit, kun je lezen in de blog die ik schreef. Maar stressfactoren zijn vaak niet weg te denken uit je omgeving. We ervaren allemaal wel eens stress, in meer of mindere mate. Van een boeddhistische monnik heb ik geleerd dat het niet de problemen op zich zijn, die jouw energie verstoren. Het gaat om de vraag: hoe kijk je tegen die problemen aan, en hoe ga je ermee om? Dát bepaalt hoe je stress ervaart en wat dit met jouw energie doet.
heeft stress invloed op je hormoonhuishouding

Energie van het hart

De energie van het hart speelt een belangrijke rol bij de cyclusregulatie en vruchtbaarheid in de Chinese geneeskunde. De energie van het hart is met een energiebaan, die we de zee van bloed noemen, de Chong Mai, verbonden met de baarmoeder. Ook speelt de energie van het hart een belangrijke rol bij emoties omdat ze het huis is van je geest (Shen).

Bij een goede energie van het hart is de geest rustig, ben je emotioneel stabiel en is er een goede open verbinding met de baarmoeder. Dit is belangrijk voor een harmonieuze cyclus en conceptie.

Meer over energiebalans en wat je hier zelf aan kan doen lees je in mijn gratis hormoongids ‘Vijf tips om zelf jouw hormoonbalans te verbeteren.’

Gratis Balansgids

Download nu de gids met vijf tips om zelf jouw hormoonbalans te verbeteren

Hiermee kan ik je helpen

Dagelijks behandel ik in mijn praktijk vrouwen met problemen op het gebied van gynaecologie en vruchtbaarheid. Acupunctuur, Chinese kruiden, voedingsadviezen en yoga kunnen onderdeel zijn van de behandeling. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem gerust contact op.

'Balans is geen vaste staat van zijn, maar ruimte en stilte vinden te midden van de veranderingen.'