Over mijn behandelingen

Al 20 jaar werk ik met veel plezier als acupuncturist en herbalist in mijn praktijk voor Chinese Geneeskunde. Acupunctuur en Chinese kruiden zijn een prachtige ‘tool’ waarmee ik mensen écht kan helpen. Door mijn gerichte opleidingen en ervaring ligt mijn focus geruime tijd op het behandelen van gynaecologische klachten. Ik begeleid veel vrouwen met een kinderwens. Ook tijdens en na een zwangerschap kunnen er klachten zijn waarmee ik je zou kunnen helpen.

Behandelmethode’s

Acupunctuur

Bij acupunctuur worden hele dunne, steriel naaldjes geplaatst op specifieke punten. Hiermee beinvloeden we de energie (Qi) die door het lichaam stroomt. Deze vitale lichaamsenergie stroomt door een netwerk die we meridianen noemen. Deze meridianen voeden alle interne organen, spieren, pezen en andere weefsels. Door middel van acupunctuur kunnen we de Qi stroom in de meridianen reguleren en het lichaam weer in balans brengen.

Chinese kruiden

Chinese kruiden spelen een belangrijke rol in de Chinese geneeskunde. Vooral in het behandelen van gynaecologische en vruchtbaarheidsproblematiek zijn ze bijna onmisbaar. Kruiden zijn instaat om heel specifiek energieën te voeden en stagnaties op te heffen. Elke kruidenformule bestaat uit een samenstelling van verschillende kruiden. Geheel afhankelijk van de situatie en de klachten wordt een kruidenformule voor jou op maat gemaakt. Ik werk al jaren lang samen met Dragon Herbs. Een kruidenleverancier die veilige en kwalitatief hoogwaardige kruiden levert.

Voedingsadviezen

Veelal vragen cliënten mij; “kan ik zelf wat doen om mijn gezondheid te verbeteren?” Met behulp van voedingsadviezen probeer ik je handvaten te geven om zelf aan de slag te gaan. In mijn voedingsadviezen speelt de Chinese voedingsleer een belangrijke rol. Het belangrijkste uitgangspunt is een goedwerkend spijsverteringssysteem (Maag en Milt energie). Alleen voeding die je goed kunt verteren kan optimaal worden opgenomen door het lichaam. Voeding hoort je lichaam te voeden, te verwarmen en je energie te geven. Samen met jou neem ik een kijkje naar je huidige voedingspatroon en wat je kunt veranderen om je energie en gezondheid te verbeteren.

Moxa

Moxatherapie kan een onderdeel zijn van de behandeling. Of deze wordt toegepast is afhankelijk van jou klachten. Moxa geeft een diepe, aangename warmte die doorgaans als zeer ontspannend wordt ervaren. Moxa wordt gemaakt van samengeperste blaadje van Chinees bijvoetskruid. Het kan op veel verschillende wijzen worden toegepast. Bijvoorbeeld door de moxa direct op te naald te branden. Of met een moxastaaf kan een groter gebied zoals de onderrug of buik verwarmd worden.

Kosten en vergoedingen
Voor een behandeling bij een acupuncturist heb je geen verwijzing nodig van een specialist of huisarts. Een acupunctuur behandeling valt niet onder het eigen risico maar de behandelingen worden wel (deels) vergoed door de zorgverzekeraar. Uiteraard is dit wel afhankelijk van polisvoorwaarden. Graag wil ik de kosten en de tijd die ik besteed aan administratie tot een minimum beperken. Daarom krijgt je na afloop van de behandeling de factuur per e-mail toegestuurd. Deze kun u vervolgens bij de zorgverzekeraar indienen. Ik wil je vragen om na de behandeling meteen per pin af te rekenen.
Tarieven

per 1-1-2020

Intake en eerste behandeling (60 min.) € 85,- Vervolgbehandelingen (45 min.) € 65,-

linda hazenberg eigenaar chimed enschede, eigenaar acupunctuurpraktijk chimed enschede

Gratis Balansgids

Download nu de gids met vijf tips om zelf jouw hormoonbalans te verbeteren