Gynaecologische klachten kunnen erg breed zijn. De Chinese geneeskunde biedt hierin veel mogelijkheden. Ik ga samen met jou kijken naar deze mogelijkheden en je begeleiden in een eventuele behandeling. Klachten waar je aan zou kunnen denken zijn bijvoorbeeld een pijnlijke menstruatie, een onregelmatige menstruatie of het uitblijven van je menstruatie. Ook een korte of lange cyclus, vaginitus, endometriose, PCOS en menopausale klachten behoren tot het rijtje. Waar het om gaat is dat er klachten zijn. Welke precies en waarmee ik kan helpen bespreek ik graag met je.

Menstruatieklachten

Alles in het universum kent een cyclus. De menstruatiecyclus van de vrouw is een weerspiegeling van haar gezondheid en energiebalans. Als de energiebalans goed is en de meridianen zijn goed gevuld met energie en bloed, dan heeft de cyclus een juist ritme. Alleen is in onze maatschappij algemeen geaccepteerd dat ‘wij vrouwen’ menstruatieklachten hebben. ‘Dat hoort erbij’. Toch zijn alle cyclus gerelateerde klachten en menstruatieklachten een uiting van een energetische disbalans. Acupunctuur en Chinese kruiden zijn heel effectief gebleken als het gaat om het herstellen van deze energetische disbalans.

Menopauze

De menopauze is een belangrijke fase in het leven van een vrouw. De menopauze is een natuurlijk proces. De disbalansen waarmee we geboren worden en die we tijdens onze verschillende levensfasen ontwikkelen, nemen toe naarmate we ouder worden. Tenminste als we er geen aandacht aan besteden. De overgang kan in dat geval klachten geven en moeizaam verlopen. Opvliegers, nachtzweten, onrust, slapeloosheid, vaginale droogheid en emotionele schommelingen zijn veel voorkomende klachten. Acupunctuur en Chinese kruiden kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan het verlichten van veel overgangsklachten.

Endometriose

Om te beginnen spreken we in de Chinese geneeskunde spreken we vaak over energie(Qi) en bloed. Een evenwichtige energiebalans betekent een vrije doorstroming van energie en bloed door het lichaam en een gebalanceerde hormoonhuishouding. De behandeling bij endometriose is gericht op het verbeteren van de circulatie van bloed en Qi om zo de pijnklachten te verminderen. Acupunctuur, voedingsadviezen en Chinese kruiden kunnen de klachten aanzienlijk verminderen. Ook als het om de bijwerkingen van bepaalde medicatie gaat. Na een operatie kan door middel van behandeling het herstel bevordert worden en het risico op wederom een toename van endometriose geremd worden.

NVA

Een overkoepelende organisatie van
acupuncturisten en acupunctuurstudenten
in Nederland.

nederlandse vereniging voor accupunctuur

Contact

Wesselernering 48
7544 JC Enschede
06 385 54 458
053 477 55 89
linda@chimed.nl

Copyright © 2019 Chimed