chimed enschede, acupunctuurpraktijk enschede

Hoe maak je een castoroliepakking

Een castoroliepakking is een warmte pakking die je op buik legt en gecombineerd wordt met de heilzame werking van castorolie. Castorolie wordt geperst uit zaden van de wonderboom (ricinus communis). Het is een veilige en effectieve manier om je vruchtbaarheid te verbeteren of te ontgiften van de hormonen na een fertiliteitstraject. De warmte werkt tevens ontspannend. Dus echt een momentje voor jezelf. Hoe het werkt en wat je moet doen ga ik je in dit blog uitleggen.
wat is een castoroliepakking, hoe maak je een castoroliepakking

In dit artikel

Wanneer kan een castoroliepakking helpen?

Een castoroliepakking kan bij veel verschillende gynaecologische aandoeningen ingezet worden. Het werkt niet alleen ontgiftend en verbetert je vruchtbaarheid, maar je kunt het ook gebruiken als je last hebt van;

Wat is de werking van de castoroliepakking?

De olie werkt ontstekingsremmend, stimulerend, reinigend en voedend. De pakking stimuleert het ontgiften van jouw lichaam. Het lymfestelsel en je lever worden gestimuleerd om gifstoffen af te voeren. Gifstoffen die we binnen krijgen vanuit onze voeding, alcohol, koffie, luchtvervuiling of via cosmeticaproducten. Maar ook overtollige hormonen na een fertiliteitstraject. Al deze stoffen kunnen invloed hebben op jouw hormoonbalans en immuunsysteem. 
De warmte in combinatie met de olie stimuleert de doorbloeding van de baarmoeder, eileiders en eierstokken. Dit is belangrijk voor de opbouw van gezond baarmoeder slijmvlies en een goede afscheiding hiervan tijdens de menstruatie.

Wat heb ik allemaal nodig?

De pakking Stap voor stap

  • 1 Leg een handdoek klaar waar je op kunt gaan liggen.
  • 2 Plaats de doek in een plastic bak en giet de olie er overheen. Zorg ervoor dat er genoeg olie op de doek zit zodat deze verzadigd is met de olie, maar niet druppelt. Je kunt de olie eventueel wat voorverwarmen.
  • 3 Leg de doek op je buik. Net boven het schaambeen. Zorg ervoor dat het ook het gebied van je lever bedekt. De lever bevindt zich onder de rechter ribbenboog.
  • 4 Dek de doek af met eerst het plastic en dan een handdoek.
  • 5 Plaats hier bovenop de kruik of warmte matje.
  • 6 Dek dit af met een handdoek of fleece dekentje

Laat de pakking een half uur inwerken. Het is goed om dit een aantal keer per week te herhalen. Na afloop kan je de olie gebruiken om er de zelf fertility massage mee te doen. Of maak je de buik schoon met warm water en baking soda.

De doek met de olie kan je na gebruik in de afgedekte plastic bak in de koelkast bewaren voor hergebruik.

Waar moet je verder nog op letten

De castorolie pakking moet je niet toepassen als je zwanger bent of zou kunnen zijn. Ook
niet tijdens de menstruatie.

Castorolie is een dikke olie die vlekken kan geven in de handdoeken. Dit kun je eruit wassen als je baking soda toevoegt in de wasmachine. Wassen op ongeveer 40°.

linda hazenberg eigenaar chimed enschede, eigenaar acupunctuurpraktijk chimed enschede

Over de schrijver Linda:

Dagelijks behandel ik in mijn praktijk vrouwen met problemen op het gebied van gynaecologie en vruchtbaarheid. Acupunctuur, Chinese kruiden, voedingsadviezen en yoga kunnen onderdeel zijn van de behandeling. Een prachtig vak waarmee ik vrouwen echt kan helpen!

Gratis Balansgids

Download nu de gids met vijf tips om zelf jouw hormoonbalans te verbeteren