De eerst volgende workshop:

Datum: zaterdag 18 Januari 2020
Locatie: Yoga Oosten, Voortsweg 204 B, 7523 CK Enschede
Tijd: Start workshop om 13:30 - 17:30 Ontvangst vanaf 13:00
Kosten: € 75.- (inclusief uitgebreide syllabus) (max 10 deelnemers)

Over de Workshop

Ik heb zelf een opleiding tot Yin yoga docente gevolgd en samen met Klaske Ruschke geef ik deze workshop. Klaske is ook een zeer ervaren Yin Yoga docente en geeft op een heldere wijze les. Haar warme persoonlijkheid en ontspannen sfeer tijdens de lessen dragen bij aan het gevoel van thuiskomen in je eigen lichaam. We hebben deze workshop opgezet om je te leren hoe je door middel van Yin Yoga op een bewuste en verantwoordelijke manier je energiebalans en vruchtbaarheid kunt verbeteren.

De workshop duurt 4 uur en bestaat uit 3 onderdelen:

  1. Een stukje theorie over de basisprincipes van de Chinese Geneeskunde met betrekking tot de cyclusregulatie, de energetische onderverdeling van de vier verschillende fasen van de cyclus en inzichten met betrekking tot vruchtbaarheid. Wat Yin yoga is hoe het werkt en waar moet je op letten als je hiermee aan de slag gaat.
  2. Tijdens het posture lab gaan we aan de slag met de verschillende yogahoudingen. We besteden we veel aandacht aan de juiste uitvoering van de houdingen en eventuele persoonlijke aanpassingen. Zodat je na afloop instaat bent thuis zelfstandig aan de slag te gaan met de Yoga.
  3. Om de effecten van de Yoga op lichaam en geest te kunnen ervaren sluiten we de workshop af met een fertility Yoga les. Hierin kun je ervaren hoe het is om met aandacht in de houdingen te verblijven en wat het effect hiervan is op jou lichaam en geest.

Wat is Yin Yoga?

Yin yoga is een yogastijl waarin principes uit de Traditionele Chinese geneeskunde worden gecombineerd met houdingen uit de Hatha yoga. Het is een yogavorm waarin diepe ontspanning, mindfulness, bewegelijkheid en stimulatie van energie (Qi) samenkomen. Bijna alle houdingen in Yin Yoga zijn zittend of liggend en de houdingen worden gedurende een aantal minuten aangehouden. Tijdens de houdingen maken we gebruik van de zwaartekracht in combinatie met ontspanning, acceptatie en loslaten om dieper in een houding te zinken.

Bij Yin yoga wordt ook tussen de houdingen door langzaam en bewust bewogen. En is er ruim de tijd om na te voelen wat een houding met het lichaam heeft gedaan. Elk lichaam is anders en daarom wordt er veel gebruik gemaakt van zogenaamde props. (kussens, blokken en bolsters) om het lichaam te ondersteunen waar dat nodig is.

Op deze manier kun je het lichaam beter ontspannen en de aandacht naar binnen richten. Als een kinderwens niet vanzelfsprekend in vervulling gaat kan dit gepaard gaan met stress waardoor je meer in je hoofd gaat leven. Yin Yoga is een hele effectieve manier om weer beter contact te maken met je lichaam, stress te verminderen en vitale energieën te stimuleren.

NVA

Een overkoepelende organisatie van
acupuncturisten en acupunctuurstudenten
in Nederland.

nederlandse vereniging voor accupunctuur

Contact

Wesselernering 48
7544 JC Enschede
06 385 54 458
053 477 55 89
linda@chimed.nl

Copyright © 2019 Chimed