Fertility Yoga

Fertility yoga combineert yin yoga met de principes uit de traditionele Chinese geneeskunde. Het helpt je om rust te ervaren en te leren hoe je zelf je vruchtbaarheid kunt ondersteunen. Deze vorm van yoga gun ik elke vrouw! En daarom ben ik druk bezig met het ontwikkelen van een online cursus. In zes videolessen leer je welke houdingen stress verminderen en een positieve invloed hebben op vruchtbaarheid en de hormoonbalans, en hoe je die houdingen het beste kunt uitvoeren.

In dit artikel

Voor wie is fertility yoga?

Voor elke vrouw, als je het mij vraagt. Het helpt je om rust te ervaren en te ontspannen. Ook leer je jouw lichaam en cyclus beter kennen. Fertility yoga heeft een positieve invloed op jouw doorbloeding, hormoonbalans en energieniveau. Het is daarom bijzonder geschikt voor vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen. Maar het gaat je ook helpen als je gewoon benieuwd bent naar hoe jouw cyclus werkt en wat je zelf kunt doen om je vruchtbaarheid te ondersteunen. Fertility yoga is er voor iedere vrouw die haar hormoonbalans wil verbeteren of zich wil voorbereiden op een zwangerschap. Ook als je nog helemaal geen ervaring hebt met yoga ben je van harte welkom.

Na het volgen van de cursus heb ik zelf regelmatig yoga-oefeningen gedaan. Het voelt helemaal niet als moeten, maar als een momentje voor mijzelf.

Ik heb een kinderwens. Hoe kan fertility yoga mij helpen?

Als je graag zwanger wil worden en te maken hebt met vruchtbaarheidsproblemen kan dat je leven behoorlijk op z’n kop zetten. Misschien zit je wel middenin een medisch traject. Hoe blijf je dan in balans? En wat kun je zelf doen om je vruchtbaarheid te ondersteunen? Daar helpt fertility yoga bij. De houdingen zijn gericht op het verbeteren van de hormoonbalans, de functie van de eierstokken, de doorbloeding van de baarmoeder en het tot rust brengen van het autonome zenuwstelsel.

Wat kan ik verwachten van de cursus fertility yoga?

Na deze cursus weet jij hoe jouw cyclus werkt en wat je zelf kunt doen om je vruchtbaarheid te ondersteunen. In de verschillende lessen met bijbehorende video’s leer jij jouw lichaam beter kennen. In de eerste les geef ik uitleg over de vier verschillende fasen van de cyclus, vanuit het perspectief van de Chinese geneeskunde. Daarna gaan we in op de verschillende yogahoudingen en volgen yogalessen. De yogahoudingen hebben een positieve invloed op jouw doorbloeding, hormoonbalans en energieniveau. Je zult merken dat je meer rust ervaart en ontspant!

Waar kan ik terecht voor een fysieke workshop fertility yoga in Enschede?

Vanwege de coronamaatregelen hebben we nog geen nieuwe data gepland. Heb je wel behoefte aan een fysieke workshop waar je al je vragen kunt stellen? Laat het me weten, dan houd ik je graag op de hoogte. In een fysieke workshop kan ik meekijken of de houdingen goed worden uitgevoerd en geef ik extra tips. Maar ook als je de lessen online volgt mag je bij vragen natuurlijk altijd contact opnemen. Ik help je graag.

Hiermee kan ik je helpen

Dagelijks behandel ik in mijn praktijk vrouwen met problemen op het gebied van gynaecologie en vruchtbaarheid. Acupunctuur, Chinese kruiden, voedingsadviezen en yoga kunnen onderdeel zijn van de behandeling. Benieuwd of ik jou kan helpen? Neem gerust contact op.

'Let go of who you are and become what you might be'

Gratis Balansgids

Download nu de gids met vijf tips om zelf jouw hormoonbalans te verbeteren